Jij splijt mijn hart in tweeën - 1966-09-12

ALGEMENE INFORMATIE
Instruktieprogramma; bestaande uit fragmenten van de volgende toneelstukken:
-Blaffen tegen de maan van Dimitri Frenkel Frank
-Een bruid in de morgen van Hugo Claus
-De erfgename van Augustus en Ruth Goetz
-Eurydice van Vergilius
-De getatoeëerde roos van Tennessee Williams
-Hamlet van William Shakespeare
-De ingebeelde zieke van Molière

Samenstelling Ben Aerden;
"In elk fragment gekozen uit toneelstukken uit verschillende perioden komt een conflictsituatie voor tussen twee generaties, tussen ouders en hun kinderen.
Elk stuk draagt natuurlijk de stempel van de eigen tijd, maar heeft zoveel algemeen menselijks, dat het me belangrijk lijkt de jeugd van deze tijd hiermee kennis te laten maken.
Ik heb daarom met veel genoegen dit programma samengesteld, omdat ik geloof dat de jonge mensen hevig geïnteresseerd zijn in de conflicten van jonge mensen. Het zien van, en naar ik hoop het medeleven met de figuren waaromheen deze conflicten ontstaan, kan misschien verhelderend werken, al behoeft het genoegen niet te ontbreken. Als noemer voor dit programma heb ik gekozeen "Jij splijt mijn hart in tweeën" wiens of wier hart, dat laat ik aan het jonge en ouder publiek over om te beoordelen.
Ik ben er nieuwsgierig naar.
Ben Aerden"
BEZETTING
Première : 12 september 1966 - Studiozaal Schouwburg, Tilburg
Samenstelling : Ben Aerden
Regie : Ben Aerden
Decorontwerp : Lukas Smits
Uitvoerenden : Ben Aerden, Fien Berghegge, Jowan Krabbendam, Ilona van Wijk
Muziek : M. Casbergen
Inspiciënten : Leo Schoenmakers
Brochure Pers
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.