Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.
Contact proloog@toneelwerkgroepproloog.nl
Nieuwsbrief Een aantal keren per jaar wordt in een nieuwsbrief aangegeven welke wijzigingen / toevoegingen er in de website plaatsgevonden hebben. Geïnteresseerd? Meld je aan via proloog@toneelwerkgroepproloog.nl, vermeld je band met Proloog gewerkt / stage / aktiekomitee / interesse.
Naast de Nieuwsbrief probeer ik de 'medewerkers' van Proloog op de hoogte te houden van veranderingen in de burgelijke stand.
Verantwoording Mijn naam is Piet Huijbens en ben webbeheerder van deze site. Ik heb van seizoen 1975/76 tot en met 1982/83 bij Toneelwerkgroep Proloog gewerkt als inspiciënt.
Hiernaast ben ik samen met de ploeg bij de presentatie van de LP 'Pamflet voor het leven'.

Het 'Waarom'. Toen in 2013 Eric Heykoop het initiatief nam voor een reünie, was ik een van de mensen die hem daarin steunden. Bij het opzetten van een tentoonstelling bleek dat er geen centraal punt was met goede informatie over Toneelwerkgroep Proloog. Er was / is het archief bij het BHIC en het TIN het voormalig Theater Instituut Nederland.
Maar deze zijn niet makkelijk toegankelijk en niet alle informatie op de websites was correct.

Deze website is gestart om foto's van collega's onderling te delen. Al snel moest daar structuur in komen, daarvoor stond de opzet van de TheaterEncyclopedie ten voorbeeld.
Deze sloot echter niet aan bij mijn idee van wat getoond moest worden om de geschiedenis weer te geven, vandaar deze site. Deze website is noodzakelijk omdat er in het Internet weinig juiste en vooral veel foutieve informatie over Toneelwerkgroep Proloog te vinden is.

Het 'Wat'. Op deze website staat feitelijke informatie over alle producties, die uitgekomen zijn. De gegevens zijn die van de première. Verdere rolwisselingen en vervangingen zijn te omvangrijk / ondoenlijk om weer te geven. Alle beschikbare gegevens die bijdragen aan het inzicht over een voorstelling, uit welke periode van Proloog dan ook, worden gedeeld. Men moet hier denken aan foto's, teksten, geluidsfragmenten, programmaboekjes enzovoort.

Het 'Andere'. Naast deze website wordt het archief dat bij het BHIC onderdak heeft gekregen gedigitaliseerd. Men moet hier denken aan bestuur verslagen en dergelijke. Deze zijn voor de website niet relevant, voor eventueel nadere bestudering van Proloog en de Strijdkultuur wel. Voor geschiedenisonderzoek kan men bij het BHIC terecht. Bij vragen kan men ook altijd via webbeheerder@toneelwerkgroepproloog.nl een beroep op mij doen.

Het 'Schenken'. Voor donatie van zaken betreffende Proloog kan men via bovengenoemd e-mailadres contact met mij opnemen. Deze worden na digitalisatie toegevoegd aan het archief. Gooi a.u.b. niets weg, het kan het geval zijn dat een stencil in het archief bijvoorbeeld een van de laatste was die van het apparaat rolde. Dit betekent slecht leesbaar. Jouw exemplaar zou zo maar een verbetering / verduidelijking kunnen zijn.
Winkel Voor degene die uit historische interesse of uit nostagie geïnteresseerd is naar memorablia van Proloog of Werktuig,
zijn er in de winkel nog diverse artikelen te vinden.

Deze zijn tegen de kosten voor verzenden plus 1,50 EURO administratiekosten beschikbaar.
Ga naar de webwinkel