Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@huijbens-douze.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.

Kultureel Front - Nr.: 13 / Vrouwenstrijd en strijdkultuur

Downloadable PDF
Inhoudsopgave:
1. Vrouwen maken kultuur, met berichten over de praktijk en de opvattingen van Hillie Molenaar - filmregiseuze, vrouwenkabaret "Vrouw blijf bij", zangeres Coby Schreijer en het FemSoc-Koor "Breek Uit". En een voorlopige adressenlijst van vrouwen en groepen die vrouwenstrijdkultuur maken.
2. Strijdkultuur en vrouwenstrijd, met informatie over de "vrouwenstukken" van Proloog, Het Trojaanse Paard en De Voortzetting.
3. Vrouwen in de strijdkultuur, met de antwoorden van de vrouwen van Sater, Nieuwe Komedie en Het Amsterdams Stadsjournaal op de vragen van de redaktie naar hun positie als vrouw binnen het werk van die groepen.
4. Over de verhouding tussen de anti-kapitalistische strijd en de anti-patriarchale strijd, het verslag van hoe door de vrouwen van het Kultureel Front het komende studieweekend over "Vrouwenstrijd en strijdkultuur" werd voorbereid.
5. Annie Romein-Verschoor, erflater aan vrouwenstrijd en strijdkultuur, een In Memoriam, m.n. over haar belang voor beide bewegingen.
6. Nieuws van het Front.
Redactie: Marianne van Kerkhoven, Tinus Schneiders, Marlotte van Hasselt, Ursul de Geer, Peter Duhèn, Jan Knops en Jan Smeets

Eindredactie voor dit themanummer: Annemieke van den Brink, Marianne van Kerkhoven, Aafke Steenhuis, en Thea Roding

Tekeningen Babs de Leeuw

Lay out: Socialistisch Kunstenaars Kollektief Hasselt/Maastricht