Waarom de hond zijn baas verlaat - 1983-08-27

ALGEMENE INFORMATIE
De laatste productie van Toneelwerkgroep Proloog, geschreven voor de anti-kernenergie beweging.

Voor een uitgebrande kerncentrale staan een man en een hond op wacht. Zij zijn vergeten door de rest van de wereld en weten ook niet wat er daar gebeurt. Maar het bevel was: "Blijf op je post", dus de man blijft daar staan, ook al raakt hij door alle voorraden heen.
Als de hond merkt dat deze niets meer van zijn baas te verwachten heeft, neemt de hond zelf initiatieven om zijn baas en zichzelf in leven te houden. Zoekt in de omgeving van het wachthok voedsel, komt tot het winnen van alternatieve energie en toont de baas, hoever zij op eigen kracht kunnen komen met het inrichten van hun bestaan.
Maar de baas blijft vasthouden aan zijn instructies en de oude vertrouwde gezagsverhoudingen en vernietigt het werk van de hond
Dus gaat de hond...

Na de opheffing van Proloog op 1 september 1983 is dit stuk verder gespeeld door dezelfde spelers onder de naam "Het B.V.".
BEZETTING
Première : 27 augustus 1983 - Proloog-gebouw, Eindhoven
Auteur : Jan Smeets
Regie : Jurg Molenaar
Kostuums : Collectief
Decorontwerp : Collectief Proloog
Uitvoerenden : Stefan Jung, Jan Smeets
Inspiciënten : Piet Huijbens
Inspiciënten 't BV :Juul Douze
collectief : Juul Douze, Piet Huijbens, Stefan Jung, Jurg Molenaar, Jan Smeets
Affiche Foto's Pamflet
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.