Mkinga (mijn dorp) - 1981-02-17

ALGEMENE INFORMATIE
Dit stuk van de engelse schrijfster Kate Phelps werd vertaald door Baja Lombaers.

Door een Proloog-collectief geënsceneerd in een sociaal realistische stijl . Bedoeld voor een vrouwenpubliek en solidariteitsavonden over de Derde Wereldproblematiek.

Het stuk speelt in Tanzania en gaat over de gewetenloze medicijndumping van de kapitalistische pharmaceutische en chemische industrie . Gekoppeld aan de houding van westerse deskundigen, de ontwikkeling van het socialisme en de vrouwenstrijd in de Derde Wereld.

Alison Redding - Jeanneke Stam / Bola Ndani - Nadya Tilon / Marion Eastwood - Cecile van de Poel / Di Brown - Baja Lombaers / Susan Bancroft - Jeannette Bakker

Uitvoering decor: Elisabeth Boender, Chris van Beek, Jan de Rooy, Rietje Smeets // Affiche: Rietje Smeets
BEZETTING
Première : 17 februari 1981 - Soeterijn Theater, Amsterdam
Auteur : Kate Phelps vertaald door Baja Lombaers
Regie : Nienke Sikkema
Regie assistentie : Jan Cornelis Nooteboom
Decor : Rietje Smeets
Geluidsband : Piet Huijbens
Uitvoerenden : Jeanette Bakker, Baja Lombaers, Cecile van der Poel, Jeanneke Stam, Nadya Tillon
Inspiciënten : Elisabeth Boender, Jan de Rooy
Collectief : Jeanette Bakker, Elisabeth Boender, Baja Lombaers, Cecile van der Poel, Jan de Rooij, Nienke Sikkema, Rietje Smeets, Jeanneke Stam, Nadya Tillon
Foto's Winkel
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.