Geen vingers... dan gaan we verder - 1979-03-07

ALGEMENE INFORMATIE
GEEN VINGERS...... DAN GAAN WE VERDER

  is een kollage van herinneringen, ervaringen, brieven, verhaaltjes, liedjes en scènes over en uit het onderwijs. Het programma heeft als centraal thema: "Wat doet onderwijs met mensen?"
Wat doet het onderwijs met de kinderen, die door de school aangepast moeten worden aan de maatschappij?
Wat doet het onderwijs met studenten van pedagogiese akademies, die gekwalificeerd worden voor dat onderwijs?
Wat doet het onderwijs met ouders, die hun hart vasthouden wanneer ze hun kinderen aan de poort afleveren?
Met onderwijzers en onderwijzeressen, die hun pedagogiese droom dagelijks zien stuk lopen op allerlei onoverkomelijkheden? Met vrouwen? Met homosexuelen? Met mensen?

  volgt in een reeks vanonderwijsprogramma's waarmee Proloog al voor het negende seizoen in diskussie gaat met leerkrachten, studenten, ouders en anderen die zich bij het onderwijs betrokken voelen. En dat zijn ook de medewerkers van Proloog zelf!
Wat we zijn, zijn we geworden mede door het onderwijs. Ons werk speelt zich voor een deel af in de sfeer van het onderwijs, onze kinderen zitten op school - op die school waar we het over willen hebben, onze droom en het doel waar we ons voor inzetten - een rechtvaardiger samenleving zal er niet komen zonder verandering binnen het onderwijs...
BEZETTING
Première : 7 maart 1979 - Effenaar, Eindhoven
Auteurs : Collectief
Regie : Helen Juurlink
Kostuums : Collectief
Decorontwerp : Jan Smeets
Pop : Marjan van Gerwen
Uitvoerenden : Huub Huben, Ber Huiskens, Joop Keesmaat, Nienke Sikkema
Muziek : Hans Sanders
Inspiciënten : Huub Huben
Collectief : Berrie Heesen, Huub Huben, Ber Huiskens, Helen Juurlink, Joop Keesmaat, Jeanne Kers, Nienke Sikkema, Jan Smeets
Muziek : Muziekband ingespeeld door: Bonkie Bogaerts, Frans van Grinsven, Jan Jonkers, Hans Sanders, Peter Vink
Affiche Foto's Pamflet Tekst
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.