Chili - 1975-12-14

ALGEMENE INFORMATIE
Samen met chileense politieke vluchtelingen gemaakt door een Proloog-collectief voor actiegroepen en de solidariteitsbeweging met Chili en de "Derde Wereld". Een pleidooi voor eenheid in de strijd en tegen sektarisme.

In de vorm van een realistische documentaire met veel muziek wordt getoond hoe de Pinochet-coup van 11 september 1973 met steun van de VS kon slagen, omdat de arbeidersklasse verdeeld was.
Opgezet in grofweg een vierluik:
1. Proloog
Een impressie van de ontwikkeling van het bewustzijn van de arbeidersklasse onder de regering Allende, en de resultaten daarvan, die daarna gruwelijk vernietigd worden door de coup.
2. Rond de verkiezingsoverwinning van de Unidad Popular.
De geschiedenis van de onderdrukking en de opgang van de klassenstrijd in Chili, en het resultaat daarvan: de verkiezingsoverwinning van de Unidad Popular.
3. Eerste stagnatie.
Bourgeoisie en imperialisme plegen hun eerste sabotagedaden. Met deze ontwikkelingen groeit ook het bewustzijn van de arbeidersklasse, en daarmee hun strijd. De houding van de Unidad Popular en die van de revolutionairen hierin.
4. Organisatie van rechts.
De verdergaande organisatie van de rechtse krachten. De arbeidersklasse, die de Unidad Popular links voorbijstreeft en zich in commitees en raden organiseert, maar doordat zij onvoldoende bewapend is, bloedig wordt vernietigd.
BEZETTING
Première : 14 december 1975 - Concertgebouw, Hengelo
Auteurs : Collectief
Regie : Jan Cornelis Nooteboom
Kostuums : Collectief
Decorontwerp : Collectief
Uitvoerenden : Robert Baars, Tatjana Brinkman, Carlijn Evers, Otto Honders, Ber Huiskens, Jan de Rooij, Jochem Royaards,
Muziek : Jaime Calabacero
Inspiciënten : Chris van Beek, Jan de Rooij
Collectief : Robert Baars, Chris van Beek, Pia van den Berg, Tatjana Brinkman, Jaime Calabacero, Carlijn Evers, Otto Honders, Ber Huiskens,
: Jan Cornelis Nooteboom, Anne-Marie Notenboom, Jan de Rooy, Jochem Royaards
Affiche Foto's
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.