We pikken het niet - 1974-11-05

ALGEMENE INFORMATIE
Deel een van een tweeluik dat onderdeel uitmaakte van een zes-weken project over arbeid op de vormingscentra voor werkende jongeren.

'We pikken het niet' - 'We pakken het'.

Het project was uitgewerkt door de sociaal-pedagogische dienst van Proloog . Deze maakte deel uit van het collectief dat de stukken maakte . De programma's werden in samenwerking met de KWJ (Katholieke Werkende Jeugd, vakbond), USFA-bezetsters en leden van de Industriebond NKV (Nederlandse Katholieke Vakvereniging, opgegaan in FNV) gemaakt.

Met exemplarisch realistische scènes, afgewisseld met poppenspel, komen in de twee delen jeugdloon, tariefwerk, verboden overwerk en een interpretatie van de USFA-bezetting aan de orde.
BEZETTING
Première : 5 november 1974 - Oberonstraat 2, Bergen op Zoom
Auteurs : Collectief
Kostuums : Collectief
Decorontwerp : Collectief
Uitvoerenden : Ber Huiskens, Kita Lebesque, Ton van de Nieuwenhuyzen, Jannie Uiterlinden, Jaqueline de Valk
Collectief : Pia van den Berg, Ber Huiskens, Kita Lebesque, Ton van de Nieuwenhuyzen, Jan Smeets, Jannie Uiterlinden, Jaqueline de Valk
Affiche Tekst
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.