Vrijheid? Ja - Nee - Geen mening - 1970-12-07

ALGEMENE INFORMATIE
Discussieprogramma van en door een Proloog-collectief. Over de vrijheid die steeds afhankelijk is van de maatschappelijke verhoudingen; de geschiedenis van mensen is de geschiedenis van de strijd tegen onvrijheid. Bestemd voor de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs.

Vormgegeven in exemplarische scenes.
 #  DEEL I
In de hal, bij de garderobe, bij de ingang, dit alles afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse, maken we grote muurkranten. Op deze muurkranten plakken we krantekoppen, foto's etc. verband houdende met de aktualiteit en de opzet van ons programma. Zelf kunnen we daar dan eventueel kommentaar, vragen of iets van dien aard bijschrijven. Bij elke muurkrant staat een akteur(trice), deze treedt in kontakt met de toeschouwers naar aanleiding van de opmerkingen die ze maken, vragen die ze stellen etc.~~
 #  DEEL II en III
spelen zich af als het publiek binnen is.
We zijn uitgegaan van vijf spelers, genummerd 1 t/m. 5. Als alle toeschouwers zitten en de warming-up afgelopen is, begint deel twee van het programma. 1 t/m 5 zetten rood wit blauwe mutsen op, pakken bordpapieren toeters en allerlei verdere zaken, die op onze nationale feestdagen boven water plegen te komen. Zij zingen, achter elkaar op het toneel rond lopend, het befaamde lied "Wij leven vrij, wij leven blij".
Vervolgens ontrollen de scenes zich. Deze zijn niet uitgeschreven, maar in een script aangegeven waarop geïmproviseerd wordt.

Uitvoering decor: Arti Decora
 

BEZETTING

Première : 7 december 1970 - Studiotheater, Tilburg
Auteurs : Collectief
Regie : Rik Hancké
Dramaturgie : Gerard Pieterse
Decor : Jacques Vlamings
Kostuums : Collectief
Sociaal pedagoog : Jan Smeets
Muziek : Miel Vanattenhoven
Uitvoerenden : Joop Keesmaat, Marian Klaren, Frieda Pittoors, Jochem Royaards, Bart Scheepens, Dries Smits
Inspiciënten : André van Wijk,
Collectief : Albert van der Baan, Rik Hancké, Cis van Helmond, Joop Keesmaat, Marian Klaren, Gerard Pieterse, Frieda Pittoors, Jochem Royaards,
: Bart Scheepens, Jan Smeets, Dries Smits, Miel Vanattenhoven, Jacques Vlamings, André van Wijk
Brochure Foto's Muziek / CD Pamflet Programma Tekst Pers
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.