De dienstlift - 1967-10-12

Pinter programma rondom het thema spanning!
ALGEMENE INFORMATIE
Eenakter van Harold Pinter

Op een afgelegen plek, zitten Ben en Gus (huurmoordenaars) te wachten op hun taak. Terwijl zij de tijd doden met gebabbel, dat echter niet zonder spanningen verloopt, zet een dienstlift zich plots in beweging. Een mysterieus verschijnsel en beide heren verwonderen zich erover waarom deze met menuverzoeken blijft komen. Dit is het enige contact dat zij met 'de andere(n)' hebben.
Gus verlaat het vertrek om water te drinken, hij weet zich niet te beheersen, tot ergernis van zijn maat Ben. De vraag is, of zij op een opdracht wachten, of dat deze opdracht juist een test is, om te bewijzen dat ze de klus wel aan kunnen. Als zij weer samen in de kamer zijn, suggereert de situatie dat Gus de 'taak' is.
BEZETTING
Première : 12 oktober 1967 - Studio van de Schouwburg, Tilburg
Auteur : Harold Pinter vertaald door Broes Hartman
Regie : Jurg Molenaar
Decorontwerp : Bart Scheepens
Uitvoerenden : Louis Bongers, Edgar Danz
Foto's
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.