De grote liefde - 1967-09-15

ALGEMENE INFORMATIE
"L'amour du fou" van André Roussin, een blijspel in vier bedrijven. Frankrijk heeft vele grote blijspel-schrijvers voortgebracht.
Roussin is één van de modernen die een knappe dialoog weet te schrijven en in zijn humor en grappen niet banaal of vulgair is.

Een Frans boulevardstuk:
Wat gebeurd er allemaal als er een dame uit de beter gesitueerde kringen van Parijs, op straat van een wat vage bekende ineens een vurige liefdesverklaring ontvangt?
Op zich genomen geen ondenkbare situatie, echter de dame in kwestie is gehuwd en heeft naast een echtgenoot, ook nog een dochter met gezond verstand en een zoon met eigenzinnige kijk op de wereld

De dame in kwestie probeert in eerst instantie haar dochter met "Het is enkel een goede bekende"- kluitje in het riet te sturen. Echter kan het toch niet voor zich houden, en het antwoord; "Mammie, mammie toch" is de voorbode van de te verwachte complicaties. Temeer daar er vervolgens grote bossen rozen worden binnengedragen.

Vervolgens is het de beurt aan de echtegenoot om hierdoor in staat van opperste verwarring tegeraken, hetgeen niet niet echt helpt. Zijn oplossing om de bekende / minnaar buiten te smijten brengt geen oplossing.

Zoonlief gepikeerd door deze ontwikkelingen, besluit de kont tegen de krib te gooien en roept de dienstbode uit tot zijn 'ware'. Dit alles op moeders verjaardag waardoor de toestand 'onhoudbaar' wordt.
Maar toch en toch, het is niet voor niets een blijspel en dus komt alles op tijd in kannen en kruiken. Eind goed, al goed! Maar hoe?

Rolverdeling; Solange: Fien Berhegge -Edouard (ega): Leo Beijers -Nicole (dochter): Corry Arends -Jean-Pierre (zoon): Bart Scheepens -Suzanne (dienster): Ilona van Wijk
                    Oom André (broer Edouard): Jurg Molenaar
BEZETTING
Première : 15 september 1967 - Theater De Schalm, Veldhoven
Auteur : André Roussin vertaald door Anton van Heusden
Regie : Jurg Molenaar
Kostuums : Else Bongers
Decorontwerp : Bart Scheepens
Uitvoerenden : Corry Arends, Fien Berghegge, Leo Beyers, Jurg Molenaar, Ton van Otterloo, Bart Scheepens, Ilona van Wijk
Inspiciënten : Jan de Rooij, Leo Schoenmakers
Affiche Foto's
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.