Wie is wie - 1965-09-24

ALGEMENE INFORMATIE
Blijspel in drie bedrijven door Cas Baas. De tweelingen Olga en Marja zijn heel verschillend van karakter. Marja is dromerig, terwijl Olga meer de zakelijke instelling bezit, Marja is verloofd met Karel van Klaveren, die zich door Marja laat helpen bij het schrijven aan een correspondentie-vriend in Amerika, John Potter. Karel laat de correspondentie schieten, maar Marja zet deze buiten medeweten van Karel door. Als de ouders op reis zijn komt John plotseling over en blijft logeren. Dan blijkt dat de belangstelling van John en Karel te veel verschillen, om tot een goede vriendschap te komen.
De liefde gaat een woordje meespreken. Eerst betwisten Olga en een logeetje elkaar de aandacht van John. Maar John verkiest tenslotte Marja, die zich schaamt voor haar misleidende correspondentie. Karel en Olga, beiden zeer zakelijk ingesteld, vinden elkaar ook. Dick, het broertje van de tweeling, haalt de nodige streken uit om de situatie spannend en humoristisch te maken.

Rolverdeling: Olga en Marja van der Hoek tweelingzusjes - Thea Roding / Dick, hun jongere broer - Bart Scheepens / Karel van Klaveren,verloofde van Marja - Cees Wijn / Liesbeth, een logerend nichtje - Nanny Cijs / John Potter - Dick Top / Een kruier - Arthur Noordhoek Hegt
BEZETTING
Première : 24 september 1965 - Stadsschouwburg, Eindhoven
Auteur : Cas Baas
Regie : Fien Berghegge
Decorontwerp : Bob Verstraete
Uitvoerenden : Nanny Cijs, Arthur Noordhoek Hegt, Thea Roding, Bart Scheepens, Dick Top, Cees Wijn
Inspiciënten : Arthur Noordhoek Hegt
Foto's Pamflet
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.