Pierrot valt van de maan - 1966-03-21

ALGEMENE INFORMATIE
'Het stuk speelt zich af in een stadje, waarbij de dierenfiguren de kikvors en de beer, met de traditionele toneelpersonages Pierrot en Harlekijn voor de romantiek zorgdragen. Ook de andere medespelende figuren appèlleren aan de fantasie van de jeugd. De kikker Brallebar vertegenwoordigt de snoever en wil iedereen zijn zangkunst laten horen, zelfs aan Pierrot die, van de maan gevallen, toevallig op het kikkereiland terechtkomt.
Op weg naar het stadje, komt Pierrot in contact met de inwoners, die zich voorbereiden op een sinaasappelfeest.
Niettegenstaande strenge maatregelen, die de domme veldwachter getroffen heeft om de sinaasappelboom te bewaken, ontstaan er allerlei verwikkelingen, die Pierrot verdacht maken van het stelen van de sinaasappelen. Hij komt hierdoor in de gevangenis terecht. Ook de verstrooide beer, burgemeester Panda, is niet tegen de verwikkelingen opgewassen.
Natuurlijk is het de rakker Harlekijn, die steeds moeilijkheden maakt en hij probeert via allerlei slimmigheden de schuld te geven aan Pierrot. Door toedoen van Dribbeltje, het dochtertje van de burgemeester, en het negermeisje Maroeni, wordt de onschuld van Pierrot bewezen. Hij wordt benoemd tot burgemeester van het stadje. Pierrot heeft echter zoveel menselijke tekortkomingen gezien, dat hij besluit naar de maan terug te keren'.
Dit stuk behelst alle mogelijkheden, om de kinderen van de lagere school te boeien.
De aantrekkelijke muziek, dans en zang zullen ongetwijfeld de aandacht vasthouden, terwijl de te gebruiken maskers en fantasie-costuums het stuk op artistiek niveau brengt en het visueel aantrekkelijk maakt.

Personages: Pierrot - Bart Scheepens / Brallebar Oeversnoever - Cees Wijn / Dribbeltje - Joyce Verstraete / Maroeni - Nanny Cijs /
Harlekijn - Thea Roding / Burgemeester Panda - Cees Wijn (d) / Basta - Dick Top
BEZETTING
Première : 21 maart 1966 - Theater De Schalm, Veldhoven
Auteur : Ben Minoli
Regie : Leo Derijks
Choreografie : Nelleke Valentijn
Kostuums : Bob Verstraete
Decorontwerp : Bob Verstraete
Uitvoerenden : Nanny Cijs, Thea Roding, Bart Scheepens, Dick Top, Joyce Verstraete, Cees Wijn
Muziek : Ab Bronkhorst
Foto's
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.