Moeders dartele jaren - 1965-11-30

ALGEMENE INFORMATIE
Blijspel in drie bedrijven. Dit blijspel zou door het vooraf vermelden van zijn inhoud, de spanning verliezen die het behoeft. De avonturen van moeder en dochter, de ogenschijnlijke tegenstelling, tussen de twee generaties, het feit dat moeder en dochter eigenlijk dezelfde plannen hebben en dezelfde gevoelens, de zelfspot, de onverwachte situaties en complicaties, zullen zeker zorgen voor een avond vol plezier.
Moeder beschikt over een grote dosis fantasie en moed. Ze heeft een boek geschreven over Thibet en het doen voorkomen, alsof zij zelf de avonturen in dit land heeft beleefd. Ze heeft er nooit aan gedacht dat deze "Leugen" haar en de agent van de uitgeverij wel eens in grote moeilijkheden kon brengen. Ze is er dan ook bizonder verbaasd over als een Amerikaan, die wel in Thibet is geweest en ook een boek met hetzelfde thema heeft geschreven, haar zoekt en wil aanklagen.
Maar de dartele geest van Addie Lovell maakt, dat zij uit al de verwikkelingen, triomfantelijker dan ooit tevoorschijn komt.

Personages: Addie Lovell - Fien Berghegge / Julian Lassiter - Rob Milton / Fred Hayter - Ton van Otterloo /
Geoffrey Martin - Albert Abspoel / Rose Lovell - Ilona van Wijk / Tom Lassiter - Dick Top

Het tweede bedrijf bestaat uit twee taferelen. - Het stuk speelt zich af ten huize van Addie Lovell.
BEZETTING
Première : 30 november 1965 - Theater De Schalm , Veldhoven
Auteurs : Harold Brooke, Kay Bannerman vertaald door Meia Albarda
Regie : Ab Abspoel
Decorontwerp : Bob Verstraete
Uitvoerenden : Ab Abspoel, Fien Berghegge, Rob Milton, Ton van Otterloo, Dick Top, Ilona van Wijk
Inspiciënten : Joop de Veer
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.