Jacht op een pony - 1965-05-10

ALGEMENE INFORMATIE
Het gaat mis op de boerderij van Manus, want Manus zit de hele dag ten troon op zijn verroeste ploeg, laat het werk het werk en denkt dat hij een koning is... Arme Manus.

Dat is hem aangepraat door "prinses" Rosalita, in werkelijkheid een slim zigeunermeisje dat hem zijn beide paarden heeft helpen ontstelen. In ruil heeft ze hem de rode "tover"-pony Pepita gegeven. Pas als de pony zichzelf wegtovert, ontwaakt Manus uit zijn zoete dromen.
Er volgt een verwarde nachtelijke speurtocht naar de paarden, de pony en het dienstmeisje Sientje dat ook al verdwenen is.
Zelfs boerin Mijntje en knechtje Ot raken in de handen van de zigeuners. Maar het blijft de paardendieven niet voor de wind gaan! Om te beginnen slaat de pony, Rosalita's lieveling, op hol. Een een pan bruine bonen met spek wordt hun tenslotte noodlottig.
Als ze die in de verlaten boerderij willen buitmaken, worden ze met een list overmeesterd door Manus, Mijntje, Ot en Sien.

Personages:
Manus - Ton van Otterloo, Mijntje - Fien Berghegge, Ot - Gerard de Zoete, Sientje - Joyce Verstraete, Rosalita - Wilma van Klaveren,
Jozef - Bob Verstraete, Antonio - Rob Milton, Fernando - Albert Abspoel
BEZETTING
Première : 10 mei 1965 - Stadsschouwburg Globezaal, Eindhoven
Auteur : Mies Bouhuys
Regie : Ab Abspoel
Decorontwerp : Bob Verstraete
Uitvoerenden : Ab Abspoel, Fien Berghegge, Wilma van Klaveren, Rob Milton, Ton van Otterloo, Bob Verstraete, Joyce Verstraete, Gerard de Zoete
Alleen voor niet commerciële doeleinden mag materiaal van Proloog worden gedownload en vermenigvuldigd. Bij twijfel over het gebruik of bij commercieel gebruik dient eerst contact opgenomen te worden met: proloog@toneelwerkgroepproloog.nl   Bij gebruik van fotomateriaal voorzien van naamsvermelding dient deze te worden toegepast.